Cicha tutaj. Zastanawiałam się ostatnio nad wartością premium na portalach randkowych. Z jednej strony, płacenie może otworzyć więcej drzwi - więcej możliwości wiadomości, lepsze filtry, dużo mocniej spersonalizowane propozycje. Nie wspominając o braku reklam, co samym w sobie może być błogosławieństwem. Z drugiej strony, magia internetu polega na tym, że często te najciekawsze historie i znajomości tworzą się spontanicznie, niekoniecznie za sprawą zaawansowanych algorytmów. Jestem trochę rozdarta, bo z jednej strony cenię sobie jakość i wygodę, a z drugiej... cóż, wiadomo, że najlepsze rzeczy w życiu są za darmo. Dla mnie dużą rolę odgrywa również fakt, że w internecie łatwo popaść w pułapkę myślenia, że "lepsze" jest tylko krok dalej, co może osłabić nasze relacje i zainteresowanie tym, co już mamy. Zastanawiam się, czy korzystanie z opcji premium rzeczywiście przekłada się na większy sukces w znalezieniu tego, czego szukamy, czy może tylko wzmacnia iluzję wyboru. Jakie są wasze doświadczenia i opinie na ten temat?